Antar Mauna är en äkta tantrisk meditation.
Oavsett vad du valt att göra i ditt liv bildar denna meditation en stabil grund.

Finns det något som stör dig ibland?
Påverkningar utifrån? Tankar eller bekymmer?
För att kunna meditera behöver du inte förändra dig.
Meditationen börjar här och nu, i den situation du befinner dig.
Den utgår från dig som du är.

Genom metoden, i det första steget av Antar Mauna,
upptäcker du ett nytt, accepterande sätt att förhålla dig till din omgivning.

I nästa steg lär du dig att uppleva ditt sinne och att spänna av inför det.
Du blir vän med det och dess innehåll kan strömma fritt och kreativt.

Begränsande tankar och tillstånd frigörs och släpps
på ett harmoniskt sätt och sinnet faller till ro.

Du kommer allt närmare upplevelsen av att vila i dig själv.

Inre Stillhet.

 
Yoga Nidra

Yoga Nidra  kommer från den tantriska traditionen som utvecklats av Swami Satyananda.

Övningen bygger på att man ligger på golvet på en matta i savasana/dödmansställning och blir guidad av läraren. Under hela övningen skall man ligga helt stilla och  lyssna på läraren där han/hon guidar en igenom en resa som kommer att ge kroppen en full avslappning och ett klart sinne. Övningen kan ta mellan 20 minuter till den längre versionen på ca 45 minuter. Man har forskat på just yoga nidra och kommit fram till att 45 minuter yoga nidra motsvarar ca 4 timmars djupsömn. Det är en övning som kan vara ett lättare alternativ till dem som tycker att meditation kan vara en svår uppgift. Eller en början till det som senare kan bli meditation.

Idag kan du får du en del av yoga nidra på alla våra klasser när du deltar på dem. Man kan även köpa yoga nidra som cd eller spår på olika digitala kanaler.
                                                           Meditation

Meditation förknippas ofta med att kunna sitta stilla och hålla tankarna borta. Att sluta tänka, är något som aldrig upphör. Men hur vi väljer och se på tankarna och det som stör oss omkring oss, det kan vi arbeta med. Många blandar ihop koncentration med meditation. Koncentration är förstadiet till meditation.

I koncentration finns olika metoder så som att titta in i en flammande låga på ett ljus(Tratak) eller iakta sitt andetag, följa andningen när man andas in och ut.
Man kan fokusera på nästippen  och titta på nästippen under övningen eller iakta andningen som går in och ut genom näsborrarna.Antar Mauna är stadiet mellan koncentration och meditation.

Meditation är det steget då man kan sitta en längre tid och bara iaktta vad som sker och vad som dyker upp i sinnet. Det kan börja med 10 minuter som sedan med tiden kan bli upp till 1 timme. Men det viktiga är förberedelserna , att sitta rätt är en av dom viktigaste grunderna och sitta med en rak rygg. Om man sen sitter på golvet eller en stol väljer man själv. Det gäller att pröva sig fram och hitta sin egen metod  och ställning. På en meditation kursus lär du dig steg för steg  grunderna och ställningarna så att din meditation blir så bra som möjligt.