Djani Unic

 

 Började sin resa i den österländska filosofin genom karate och andra kampsporter under sin yngre år. På senare år utvecklades intresset för meditation och en djupare förståelse om just vad stillhet innebär. Han började att praktisera  Qi gong och gick in i djupare studier av filosofi enligt den kinesiska och indiska läran. Genom detta, upptäckte han det man pratar om i den österländska filosofin, läran om  Kropp, Sinne och Själ.
Och vidare kom han i kontakt med yogan och ayurvedan , som öppnande upp för honom en helt annan syn på det vi kallar Kropp, Sinne och Själ.

Hans allra första kontakt med yoga var 2005 på en kvällskurs i Helsingborg som arrangerades av Skandinavisk Yoga och Meditationsskola. Därefter fortsatte han att delta på kurser hos K-yoga i Malmö som undervisade i samma tradition. Här kom han igång med den Klassiska yogan och den Tantriska meditationen på riktigt och 2010 beslutade han sig för att påbörja sin yogalärarutbildning. Det gjorde han under 5 års tid på Ananda Mandala Ashram i Småland och sedan flera år tillbaka har han undervisat kvällskurser och längre helgkurser i Lund, Eslöv och Malmö.


Idag undervisar han i Malmö  och Lund.
https://sydsverigeyoga.se / https://www.medborgarskolan.se


Yogan som Djani undervisar i idag, ger en  insyn i en tradition som har ett starkt band till den tantriska traditionen i Indien men ändå med ett modernt approach. Man säger att du behöver inte förändra något i ditt liv som du lever just nu. Bara tillför yoga och meditation och sedan behöver du bara att ´Lita på processen` förändringen kommer med tiden sakta av sig själv i dig själv.

Hans möte med livet är genom filosofi och inspiration av moderna tänkare som Paul Brunton, J.Krishnamurti och lärorna från Sri Ramana Maharshi. Frågan som man ställer sig i dessa läror är "Vem är jag eller Vad är jag" 


Djani fördjupar sig även i kostens betydelse i hur vi lever  idag och  att det finns en hel del olika metoder  i hur man skall äta och leva. Men för hans del utgår allting ifrån individen.
Han håller föredrag och kurser i kostlära och olika dieter, matlagnings kurser med inriktning på ayurvedisk kost/vegetariskt samt Medelhavsdieten.
 


Idag är han främst aktiv som yogalärare  och ayurveda konsulent.
Han håller även kurser i Qigong i ett system man nämner Baduajin eller de 8 silkesbrokaderna.
Han håller även föreläsningar om ayurveda och kinesiskmedicin.Utbildningar

3 årig utbildning på Ayurveda skolan i Markaryd
3 månaders utbildning i Ayurvedisk Marmamassage på skolan i Markaryd.
5 årig utbildning till yogalärare  genom satyananda federation på Ananda Mandala Ashram i småland.
Längre och kortare kurser på Yogaskolan i Håå, småland
Qi gong utbildning på Cesam Q i Malmö
Diverse utbildningar i kinesisk traditionell örtmedicin.